Makyaj Fırçaları 101

DSC_0112

Merhaba! Bu blog yazımda uygun fiyatlı makyaj fırçalarından bahsedeceğim. Bu yazıda bahsettiğim fırçaların tümü sentetik olup, düzgün temizlendiği zaman hassas olan cildinize alerji yapma olasılığı sıfıra yakındır.

Haydi başlayalım..

İlk çıktığı sene bütün ödülleri The Body Shop düz fondöten fırçası ince yapılı likit fondöten sürmek için ideal. Fiyatı görece bu postta bahsedilen fırçalara göre az biraz daha fazla olmasına karşın kalitesi Mac, Inglot ve hatta dudak uçuklatan fiyatları ile Bobbi Brown fırçalarını aratmıyor. Ancak daha kalın yapılı fondöten kullanımında biraz zahmet gerektirebilir; çünkü fondöten yapısı kalınlaştıkça bu tip düz uçlu fırçalar yüzünüzde fırça izlerine neden olabilir!

Bir makyaj efsanesi, blogger sevgilisi, cildinizin dostu Real Techniques expert face brush şüphesiz ki piyasadaki bütün aşırı fiyatlı rakibelerini tek tek cebinden çıkarır. Chanel, Bobbi Brown, Dior falan da neymiş? İnce ya da kalın yapılı fondötenleri, pudraları (evet bazen şımarıp pudra fondöten için kullandığım doğrudur), krem allıkları, kek gibi durmasını istemediğiniz kapatıcıları yüzünüze sanki Photoshop’lamışsınız ya da birden bebekliğinize dönmüşsünüz gibi uygulamanızı sağlıyor. Eğer makyaj koleksiyonunuzda sadece bir adet fırça olması gerekiyorsa o bu fırça olmalı. Verildiği parayı son damlasına kadar hakediyor.

Ecotools fırça serisi cazip fiyatı, sentetik kılları ve kalitesiyle oldukça tercih edilen bir ürün. İlk sırada yer alan kaş/ kirpik fırçası konusunda biraz çekinceli olsam da, göz fıçalarının, pudra ve kapatıcı fırçalarının fiyatına göre oldukça kullanışlı ve kaliteli olduğu kanısındayım. Set fiyatının neredeyse bir fondöten fırçası fiyatına geldiğini düşünürsek, piyasadaki pahalı alternatiflerine göre gayet mantıklı bir seçim olduğunu söyleyebiliriz!

Aslında bir diğer kalite fiyat oranı oldukça başarılı olan fırça serisini Sephora larda bulabilirsiniz. Özellikle indirimli zamanlarda iki farklı kıl yapısı bulunan (duo fibre) fondöten fırçası, pofudik kıllarıyla göz farınızdaki keskin çizgileri yumuşatan göz farı fırçaları 20 lira civarına düşüyor. Mac duo fibre (188 ya da 131) fondöten fırçasına ve 217 karıştırma fırçasına & Bobbi Brown eye sweep fırçasına alternatif olduğunu düşündüğüm bu fırçaların fiyatı indirim zamanlarında Mac ve Bobbi Brown’ın fiyatının yarısından daha da ucuz.

Makyaj yapmaya yeni başladınız, ya da bütçeniz sıkıntılı fırça almak istiyorsunuz ama tek bir fırçaya +30 lira veremeyeceksiniz.. İşte son 3 fırçayı listeme bu yüzden dahil ettim. Üzülmeyin, hepimiz zaman zaman parasal olarak zor durumlara düşüyoruz.. Peki bu tür durumlarda ne almalıyız ya da ne almamalıyız?

Essence markasının açılı allık ve pudra fırçaları 10 lira civarındaki fiyatı, cildi tahriş etmeyen yumuşak kıllarıyla ev ekonomisi dostu! Fırçaların kıllarının çok sık olmaması sayesinde fırçaya gereğinden fazla ürün almadan uygulama rahatlığı veriyor. Boyutu ideal, renkleri muhteşem ve en önemlisi de verdiğiniz parayı

Listedeki son ürün kısıtlı bütçesiyle fırça denemek isteyen herkesin kaçması gereken ürünlerden birinin örneği. Evet, bütçeniz sınırlıyken yapacağınız en berbat şey paranızı sokağa atmak olur. İşte bu ürün ise paranızı sokağa atmanız için yapılmış. Sert kılları, plastik kokusu, ciltte yarattığı kaşınma hissi ve kızarıklık ile korkulu rüyamız. Size tavsiyem: 5 lira bile olsa paranızı sokağa atmayın. Üzerine biraz daha koyup yukarıda bahsedilen ürünlerden alın.

Leave a comment